MP Board Class 9th Special English Notice Writing

Enhance your subject knowledge with MP Board Class 9th Special English Notice Writing and learn all the underlying concepts easily. Make sure to solve the MP Board Solutions for Class 9th English PDF on a day to day basis and score well in your exams. MP Board Class 9th English Notice Writing are given after enormous research by people having high subject knowledge. You can rely on them and prepare any topic of English as per your convenience easily.

MP Board Class 9th Special English Notice Writing

1. A notice on the Students Notice Board is to be prepared regarding an ensuing tree plantation ceremony to be held on 7th July, 20xx in the school premises inviting students to participate in it by contributing at least five plants from each class. The notice, should not have more than 50 words. Put your notice in a box. (5 marks)

Notice

A tree plantation ceremony will be held on the school premises on 7th July, 20xx. Students are invited to participate in it whole-heartedly to make it a grand success A minimum of five plants should be contributed by each class. Our endeavour is for a green and clean environment for our school.

2. The school has decided to hold a fete in the school playground, the Principal has asked you to write, as the Headboy/Headgirl of the school, a notice about this fete, inviting the students and the teachers to participate in it. The notice should include all the necessary details.

Writer out the notice in box in not more than 50 words excluding the heading. (5 marks)
Answer:

School ‘Fete’

The school is organising a fete in the school-lawns on the 16th and 17th Oct., 20xx. Students and Teachers are requested to give in their names for booking of stalls. Wholehearted contribution and co-operation is needed from all to make this fete a grand success. For other details contact the members of the cabinet.
XYZ (Head Girl)

3. Write a notice for the school notice board informing students about school inspection to be held on l-3-20xx by the District Education Officer. The notice should be of 50 words asking for punctuality, cleanliness and discipline. Put your notice in a box. (5 marks)
Answer:

School ‘Inspection’

A School inspection will be held on the 1st of March, 20xx by the District Education Officer. Students are requested to maintain punctuality, cleanliness and discipline so as to keep up the good reputation of our school and live up to the expectations of our respected teachers and Principal.

XYZ
(Head Girl)

4. Rahul of X-A is a theatre enthusiast and is interested in entering an inter-school play competition being held to celebrate 50 years of Indian Independence. His teacher has told him the school could enter the competition if he finds enough volunteers before 10 September to take care of all the work — acting, directing, costumes, props, lights etc. He decides to write a notice for the notice board asking for participants or volunteers. Write the notice for him in not more than 50 words. Put the notice in a box. Give the notice an appealing heading. (5 marks)
Answer:

Let’s Celebrate 50 Years Of Independence To commemorate 50 years of India’s Independence, an InterSchool Play Competition is being organised. All theatre enthusiasts interested to participate or volunteer for work related to acting, directing, costumes, props, lights etc. should give in their names before 10 September to Rahul in class X- A during lunch break.

5. You are Anupam, the editor of the school magazine, and want to hold an interclass competition to collect poems and cartoons for the magazine before Sept.’ 20xx. Draft a notice (in not more than 50 words) for the students’ notice board inviting entries. Mention all details required like entry dates, prizes etc. Give your notice an appealing heading. Put your notice in a box. (5 marks)
Answer:

Test Your Creativity

An interclass competition is being organised for a collection of poems and cartoons for the school magazine. Submit your entries by the 6th of August to the members of the editorial board in Room No. 112. The three best entries will raceme cash prizes of Rs. 500, Rs. 250 and Rs. 150 respectively.

Anupam
Editor
(School Magazine)

6. You are Manav/Mansi, Secretary of die School Cultural Committee. You have to write a notice for die Cultural Fiesta to be held in your school. Write the notice in not more than 50 words mentioning the date, venue, time and items to be held. (5 marks)
Answer:

Valley School
Notice

5 September, 20xx
The Cultural Committee of our School is organising a Cultural. Fiesta which will be held in our School Ground on 20 September from 6 p.m. to 8.30 p.m. A variety of folk dances, folk music and other regional programmes will be presented on the occasion.

Manav
Secretary

7. Reuben is the head boy of City Public School, Lucknow. He was given the following letter and told to put up a notice on the school notice board. Including details from the letter write the notice in not more than 50 words. Do not give any extra information. Put the notice in a box. (5 marks) Arpana Clinic,
Rajaji Street,
Lucknow,
20 Sep. 2007
The Principal,
City Public School,
Lucknow,

Sir,
I acknowledge receipt of your letter and accept your invitation to speak to the children on dental care. Your effort to make children aware of dental hygiene should be appreciated.

The 25th of this month would be a convenient day for me. I will speak to them for an hour and make it interesting through demonstrations and slides. I hope you will inform them of the same.

Thank you very much.

Yours faithfully,
Dr. C.eline
Answer:

City Public School, Lucknow
Notice

20th Sep, 2007
Dr. Celine, a dental surgeon from Arpanet Clinic will be visiting our school to speak to the students on dental care* She will make us aware of dental hygiene in an hour’s talk on the 25th of this month. She will also be using demonstrations and slides to make her talk interesting and cohesive. Students are requested to be present in the Common Room by 9 A.M.

8. You are Rekha / Rahul of National Public School, Bilaspur. Being incharge of the cultural committee of your school, you are given the following letter by your Principal about an Inter-school Cultural Fiesta your school has to take part in. Write a notice, in not more than 50 words, including relevant details from the letter, asking students to appear for selection. Do not give extra information. Put the notice in a box. (5 marks)
Hill Mount School,
Bilaspur.
20 Oct., 2007 .
The Principal,
National Public School,
Bilaspur.
Madam,
Our school is conducting a cultural fiesta on the 26th of this month. The events for the competition include music, dance and skit. We would appreciate if the students of your prestigious. institution participate and make our show a grand success. Attractive prizes will be awarded to the winners.

Thank you very much.
Yours faithfully,
Gayathri Sundaram
Principal
Answer:

National Public School, Bilaspur
Notice

20th Oct., 2007
Hill Mount School is conducting a cultural fiesta on the 26th of this month. The events for competition are music, dance and skit. Interested students are requested to give in their names by the 22th of February. Attractive prizes mil be awarded to the winners.

Rahul
Incharge
Cultural Committee

9. You are Ajay/Ajitha, the organizer of the Inter School FootbaL Competition to be held in your school. Write a notice in not more than 50 words to be put on the School Notice Board asking the students of Class X to me£t you to discuss the details regarding the conduct of the competition. Put your notice in a box. (5 Marks)
Answer:

Notice
ABC Senior Secondary School

15th Sept.
The Inter School Football Competition is being held in our school from 22nd Sept to 1st Oct. Students of class X are requested to come for a meeting in Room No. 10 on the 19th of Sept, during the Activity period to discuss the details and other arrangements regarding the conduct of the competition.
Ajay (Organiser)

10. You are the Secretary, Cultural Club of your school. The school is celebrating its Annual Cultural Day on the 25th of March. Draft a notice to be put on the notice boird of your school informing the badge holders and house captains of a meeting you are conducting to take decisions on some important matters regarding the conduct of the programme. The notice should not exceed 50 words. Put your notice in a box. (5 marks)
Answer:

Notice Board
XYZ High School

3rd March, 20xx
Our school is celebrating its Annual Day on the 25th of March. A meeting of the badge holders and house captains will be held on the 5th of March in the Music Room during ‘zero’ period to discuss important matters regarding the conduct of the programme for the Annual Day.

Secretary
Cultural Club

11. Your school has decided to choreograph a dance drama for the school annual day. You are the cultural secretary of Are school. Write a notice in not more than 50 words for your school notice board inviting talented students to assemble on 12th Nov. in the audit6rium. They will be selected by the famous dancer Sarala Nagpal. Put your notice in a box. (5 marks )
Answer:

XYZ Senior Secondary School
Notice

Our school is presenting a Dame Drama for its Annual Day to be held on the 27th November. We invite talented students to assemble on 12th November in the auditorium for an audition. Students will be selected by the famous dancer Sarala
Nagpal.

ABC Cultural Secretary

12. National Television Co. is looking for a new face to play the role of Netaji Subhash Chandra Bose in their serial ‘Life and Times of Great Leaders’. They want a man in his forties who bears close resemblance to Netaji Subhash Chandra Bose in all respects. The person should also possess good voice. Those who have acted earlier will be given preference. You have been given charge of looking for talented people for the above mentioned role. Write a notice for this to be displayed at various places (in not more than 50 words in all). Put your notice in a box. (5 marks)
Answer:

National Telivision Company
K.G.Marg, New Delhi

Great Opportunity for Amateur Actors
16 August 20xx

We are looking fot a new face to play the part of Netaji Subhash Chandra Bose in the serial ‘Life and Times of Great Leaders’. The person should be in his 40’s, should bear a close resemblance to Netaji and should possess a good voice. Preference will be given to those who have acted earlier. Interested persons may contact the Production Manager, with complete Bio-data by the 28th of August, between 9 AM. to 1P.M.,

…………………………..
Production Incharge

13. You are Mridul, the Head Boy of Vidya Public School. An Air Force officer has agreed to conduct an orientation camp In your school for-those Interested in joining the Air Force after school. Put up a notice informing the students of the programme and encouraging them to participate. Write the notice in not more than 50 words and put the notice in a box. (5 marks)
Answer:

Vidya Public School Notice

17th January, 20xx
An Air Force Officer has consented to conduct an Orientation Camp in our school for those interested in joining the Air Force after school. Students of classes XI & XII are requested to make this camp a success by being present in full strength. The camp will be held on 27th January, 8 a.m. to 12 p.m. in the Mini Auditorium.

Mridul Head Boy

14. You are Ramesh, the Organizing Secretary of “The Ooty Flower Show.” A notice is to be circulated among the participants of the Flower Show informing them about the different categories in which they can take part (Home Garden, Institutional Garden etc.) A ‘Flower King and Queen’ competition for children below the age of 10 will also be held. Draft the notice in not more than 50 xvords. (5 marks)
Answer:

The Ooty Flower Show
Notice

22nd September, 20xx
The participants of the Floxoer Show are hereby informed about the different categories in which they can take part. These include Home Garden, Institutional Garden etc. A ‘Flower King and Queen’ competition will also be held for children below the age of 10 years on the day of the Flower Shaw on 1st October, between 4 to 5 P.M.

Ramesh
(Organising Secretary)

15. You are Sharat, President of the Interact Club of your school. You wish to organize a snack bar on the Sports Day of your school. The proceeds of the sale will go for charity. You put up a notice on the notice board of your school calling for a meeting to discuss the same. 17 s ft the notice giving all the details in not more than 50 xvords. Put the notice in a box. (5 marks)
Answer:

Xyz Senior Secondary School Notice
Meeting of Interact Club

15th October, 20xx
The Interact Club is organising a snack bar on Sports Day of our school to be held on 22nd October. The proceeds of the sale will go for chanty. The members of the club are called for a meeting on 4th October in the Activity Room to discuss the same.

Sharat
(President)

16. Your school has received the following letter from the Director of Health:
The Principal
Grammar School
Lovedale

Dear Principal,
1 am writing to highlight the fact that many young children are still suffering from polio because people do not realize the importance of the vaccine. Hence I request you to tell your school students to encourage people in your area to take their children who are 5 years and below for the Immunization Camp to be held in the Community Centre in your locality on Sunday, 2 September 2006 from 8 a.m. to 4 p.m. The Chief Minister will personally administer the polio drops between 10 a.m. and 11 a.m. The student who encourages the maximum number of people will be awarded a certificate.

Yours faithfully
AK Walia

17. You are Vartica, Secretary of the NSS in your school. You decide to make out a notice. Using the information given in the above letter, write the notice in not more than 50 words.
Answer:

Grammar School
Lovedale
Notice

29 August, 2006
Polio Camp

The State Government is organising a Polio-Immunization Camp in the Community Centre on 2nd September 2006 from 8 a.m. to 4 p.m. The Chief Minister will personally admin. ister these drops between 10 a.m. and 11 a.m. Students should encourage people to take their children under 5 years, for this Camp. A certificate will be awarded to the student bringing the maximum number of people.

Vertica Secretary, NSS

We as a team believe the information prevailing regarding the MP Board Solutions for Class 9th English Notice Writing has been helpful in clearing your doubts to the fullest. For any other help do leave us your suggestions and we will look into them. Stay in touch to get the latest updates on State Board Solutions for different subjects in the blink of an eye.

Leave a Comment