MP Board Class 10th English The Rainbow Workbook Solutions Chapter 7 Report of An Adjudged Case

For those looking for help on Class 10th English can use the MP Board Solutions for Class 10th English The Rainbow Workbook Solutions Chapter 7 Report of An Adjudged Case Questions and Answers prevailing for free of cost. Download the MP Board Class 10th English Solutions Chapter Wise PDF through the direct links available and take your preparation to the next level. The MP Board Solutions for Class 10th English Chapter 7 Report of An Adjudged Case covers all the topics and subtopics within it. Practice using these MP Board Class 10th English Solutions PDF and test your preparation level and bridge the knowledge gap accordingly.

MP Board Class 10th English The Rainbow Workbook Solutions Chapter 7 Report of An Adjudged Case

If you have any queries take the help of the MP Board Solutions for Class 10th English Chapter 7 Report of An Adjudged Case and learn all the topics in it effectively. Make use of the MP Board Solutions for Class 10th English be it Passages, Meanings, Comprehensions, Sentence Correction, or any other random topic of your choice. We have everything covered and you can Practice them often to score better grades in your exam. By going through the MP Board Solutions for Class 10th English Chapter 7 Report of An Adjudged Case Questions and Answers you can attempt the actual exam with utmost confidence.
Report of An Adjudged Case Vocabulary

I. Write synonyms of the following words:
(i) dispute
(ii) pray
(iii) condemn
(iv) wise
Answer:
(i) disagreement
(ii) worship
(iii) damn
(iv) talented

II. Use the following expressions in your own sentences.

(a) point in dispute
Answer:
The main point in dispute is still clueless.

(b) a great deal of
Answer:
A great deal of work has to be done.

(c) which amounts to
Answer:
I had spent a lot for it which amounts to nearly one lakh.

(d) on the whole
Answer:
On the whole I got the victory.

Listening Skill

Listen to this humorous poem.

See Workbook’pages 54-55

Now, answer the following questions:

Question 1.
What was the first question asked by the young man?
Answer:
“Is it right to stand on head in old age?”

Question 2.
What was Father William’s reply?
Answer:
He will stand on his head again and again.

Question 3.
What was the reason of his back-somersault at the door?
Answer:
Because he was uncommonly fat.

Question 4.
What was the cost of the ointment used by Father William?
Answer:
One shilling the box.

Question 5.
Why was Father William able to eat the goose?
Answer:
Because his jaws were very strong.

Speaking Skill

1. Imagine that the teacher’s table and your desk are talking to each other about your class. While the table has some nasty things to say about the class (occasional noisy classes, some children irregular in doing their work, some in the habit of arguing, etc.) the desk is appreciative. It is proud of the achievers. It also believes that children should not be judged harshly. Form two groups in the class, the table group and the bench group. Now speak out your point as per the given role.
Answer:
Do yourself.

Reading Skill

Read the poem

See Workbook pages 56-60

A. Now answer the following questions:

Question 1.
What does a law firm require?
Answer:
It requires a general clerk.

Question 2.
Who handles diversified work?
Answer:
A clerk handles diversified work.

Question 3.
What should an applicant know?
Answer:
An applicant should know the proceedings related to pleadings.

Question 4.
Why should an applicant be not slow?
Answer:
This drawback would put him in problems.

Question 5.
How should an applicant look like?
Answer:
An applicant should have a handsome physique.

B. (i) Make sentences using the following words to bring out their:
(a) legal usage
(b) general usage
Answer:
plead

  • Harish pleaded to be allowed to meet his friend once again.
  • She pleaded with him to go.

hearing

  • I was present at the time of a court hearing.
  • My grandmother’s hearing is poor

grant

  • Mr. Jain’s bail was granted.
  • God granted my wish.

charges

  • Several charges have been thrusted on Mr. Sharma.
  • What are the charges of these dresses?

appeal

  • I have appealed in the court.
  • The beauty of Taj Mahal appeals to one and all.

trial

  • He is on trial for killing his friend.
  • I have been appointed for a trial period

objection

  • No objections were made at that time.
  • I have no objection to talk to him.

(ii) Pick out some such more words from the given poem.
Answer:
Do yourself.

Writing Skill

Question 1.
Write a letter to the Principal of your school to plead pardon as a window pane had been broken by you. (50 words)
Answer:
The Principal
SD Convent Bhopal
Subject: To plead pardon Sir,
I am sorry to say that the window pane of my class was broken while I was opening it. It happened so because it was not properly shut. Still I beg your pardon for it.
Yours Sincerely
Prakash
Class X A

Question 2.
‘United we stand divided we fall’, elaborate the thought. (150 words)
Answer:
It is a very old but meaningful thought. Unity gives us strength and confidence. It fills us with a sense of oneness. Our country is a great example to prove it. Our country is an amalgamation of many diversities. Right from Kashmir to Kanyakumari, there are so many different cultures, ways of living, languages, religions that one can feel amazed. Still we see the whole nation salute the tricolour. They sing the national anthem in unison. The national language is Hindi. They honour the unified judiciary and the Constitution. Whenever there is an unprecedented terrorist attack the whole nation is unified against it. If such a unity fails we are threatended to many attacks. We have seen many riots due to such disunity.

We as a team believe the knowledge shared on our page regarding the MP Board Solutions for Class 10th English Chapter 7 Report of An Adjudged Case Questions and Answers has cleared all your queries. For any other help don’t hesitate and leave us a comment so that we will get back to you at the soonest. Stay connected to our page to avail the latest updates regarding the MP Board Solutions for various subjects in a matter of seconds.

Leave a Comment